Det börjar här!

08.04.2023

"Nu räcker det!" 

"Jag har fått nog!" 

"Jag tänker inte ha det så här längre!"

När du börjar tänka så, då har du tagit det allra första steget mot att göra en förändring, så stort grattis! Du är på rätt väg, det är här det börjar.
Det kan till exempel vara att du är trött på att pengarna på kontot inte räcker hela månaden, du trivs inte alls på ditt jobb längre, det är dags att ta tag i de där x-tra kilona som gör att kläderna verkar ha krympt eller du känner att du inte vill må så som du mår längre.

Att ta tag i sin egen framtid. Inte lätt alla gånger, men om det ska göras så kom ihåg att det är DU som bestämmer hur DU vill ha det. Och det är DU som kan se till att det blir en förändring. Bra va!?
Om du lämnar din framtid åt någon annan, gissa hur mycket bra grejer någon annan har planerat för dig…

Om du fick börja med ett tomt papper och designa ditt liv såsom du skulle vilja ha det, hur skulle det se ut då? Tycker du detta är svårt? Du är inte ensam.

Själv så tyckte jag förr att det var svårt att sätta upp mål. Jag var (är) rätt nöjd med livet, tyckte (tycker) om att göra många olika saker och trivs i olika slags miljöer. Jag anpassade (anpassar) mig lätt och skulle kunna räkna upp ett helt gäng med olika studier/arbetsbefattningar som jag skulle tycka vore intressanta. Har ofta önskat att jag haft ett enda STORT MÅL, MIN STORA PLAN, så lätt det skulle varit att jobba mot det då… 
Men nu så, med hjälp, reflektion och övning har jag blivit mycket bättre på att "hitta" mål, och de behöver inte vara stora.
Även små mål, eller delmål, är steg mot rätt håll som leder dig framåt. Det viktiga med dina mål är att de är dina egna och att du börjar sätta upp dem och jobbar mot dem!

Från att vilja ha en förändring till att sätta upp mål och att arbeta med dem, så är det flera delar som behöver vara på plats, bland annat som måste du har tilltro till att DU KAN. Många är vana att deras dagar ser ut som de gör och att andra, som verkar ha ett rikare liv, har en medfödd talang som inte du har eller att andra har tur som lyckats bättre än vad du tycker att du gjort. Som ung hoppades jag, helt seriöst, på det där gigantiska arvet från en okänd släkting i Amerika. Det som skulle förändra mitt liv! Lite långsökt och naivt, jag vet… Idag vet jag bättre, jag förstår också att det är mitt eget ansvar att förändra mitt liv. Och jag vet också att det är jag själv som måste ta beslutet.

Så… När du kommit till att du vill förändra så kan planen börja ta form. Din plan om Din framtid!

Och du, det är aldrig fel att drömma stort! Utifrån drömmar växer planen fram och målen vi sätter upp för oss framåt…

Återigen, stort grattis!

// Kram Katarina